Гурвалжин будааны шөл
203

2017 он 09 сар 4

ОРЦ:

  • Үхрийн мах,
  • Гурвалжин будаа
  • Ногоон сонгино
  • Сонгино
  • Лууван
  • Төмс

ШИМ ТЭЖЭЭЛ:
Гурвалжин будаа биеэс холестерин болон хорт бодисийг гадагшлуулдаг. Гурвалжин будаа төмрийн агууламж өндөртэй учраас цус багадалттай хүмүүст тустай. Мөн уургийн өндөр агууламжтай тул, биднийг хэт их хоол идэхээс сэргийлдэг. Уг будаанд агуулагдах уураг, цардуулын хэмжээ нь төмс болон ердийн цагаан будаа, эрдэнэ шишээс ч илүү, нүүрс ус, төмөрлөг, цайрын агууламж өндөртэй учраас хүний биеийн цусны амин дэмийг нөхдөг байна.

Харин хүүхэд багачуудын тухайд илүү сэргэлэн цовоо байлгаж, дархлааны системийг дэмждэг ба хүүхдийг кальцийн дутагдлаас сэргийлж, хэрэгцээт кальцигаар хангадаг. Гурвалжин будааны найрлага нь эрдэс бодисоор баян учир хvvхдийн хоол тэжээлд өргөнөөр ашиглаж болох юм. Учир нь ингэснээр хүүхдийн өсөлт, бие бялдрын хөгжилд сайнаар нөлөөлдөг.

Үхрийн мах: Маханд В-ийн төрлийн аминдэм, тухайлбал, В1,  РР агуулагдана. Мөн карнозин, креатин,  пурины суурь зэрэг хандлагч бодис байдаг нь шөлийг өвөрмөц амттай, хурц болгодог. Махны хандлагч бодис нь хоол боловсруулах эрхтэний шүүс ялгаруулалтыг идэвхижүүлэн, хоолны шингэцийг сайжруулж өгдөг.

X
Нэвтрэх