Нэвтрэх
Үндэсний статистикийн хорооноос Монгол улсын хамгийн түгээмэл нэрийн жагсаалтыг дараах байдлаар гаргажээ. Тухайлбал, “Бат-Эрдэнэ” 15174, “Хулан” 12292, “Тэмүүлэн” 11852, “Отгонбаяр” 11553, “Номин-Эрдэнэ” 11500, “Билгүүн” 11399 нэртүүд түгээмэл нэрийн жагсаалтыг тэргүүлж байна. Харин “Дөлгөөн” 10582, “Мишээл” нэртэй 9969, “Анужин” 9108 хүн байгаа аж. Сэтгүүлч: Б.Эрмүүн
ОРЦ Гурвалжин будаа - 50гр Байцаа - 40гр Лууван - 20гр Вандуй - 50гр Сонгино - 10гр Ургамлын тос - 10гр Мах - 100гр ШИМ ТЭЖЭЭЛ Байцаанд Менделеевын үелэх системийн 10 элемент байдаг ба хүний дархлааг сайжруулдаг, эрт хөгшрөлтөөс сэргийлдэг бодистой. Байцаан дахь микроэлементүүд бодисын солилцоог сайжруулж, хүүхдийн биеийн өсөлт хөгжилд чухал үүрэгтэй байдаг. Мөн судасны […]
“Надаас төрсөн юм чинь яах нь миний эрх” гэсэн хандлагаар хүүхэдтэйгээ харьцах эцэг эхчүүдтэй та цөөнгүй учирч байсан байх. Гэхдээ хүүхдийг хүчлэх, нэн ялангуяа хүсээгүй байхад нь үнсэж тэврэх гэж оролдох нь тэдний сэтгэлзүйд маш хортой аж. ТОМ ХҮН БИЕД НЬ ЗӨВШӨӨРӨЛГҮЙ ХҮРЭХИЙГ ЭНГИЙН ҮЗЭГДЭЛ ГЭЖ ОЙЛГОНО Хүүхэд зөвхөн ээж ааваасаа бус орчин тойрноосоо ч […]
Монголчууд цагаан сардаа бор болон цагаан гэсэн хоёр янзын идээ бэлдэнэ. Бор идээнд: Бүхэл мах, битүү бууз банш, шимийн архи. Цагаан идээнд: Бүх төрлийн цагаан идээ, ул боов, боорцог, айраг ордог байна. Анх Монголын буддын шашны тэргүүн, өндөр гэгээн Занабазар санаачлан ул боовны хэв урлаж хийснээр хэвийн боов үүссэн түүхтэй. Нутаг нутгийн онцлогоор ул боов […]
мэдэгдэл