Нэвтрэх
Хүний насан туршийн тархины хөгжилд амьдралын эхний жилүүд буюу 5 хүртэлх нас чухал гэдгийг эрдэмтэн судлаачид нотолж байна. Энэ удаад би та бүхэнтэй молекул биологич, хүүхдийн зан үйлийг молекулын түвшинд судлан дэлхийг шуугиулж буй АНУ-ын судлаач, эрдэмтэн Жон Мединагийн судалгаа, баримтыг үндэслэн цөөн зүйлийг зөвлөж байна. Үүнд: Ээж, аав байхын үндэс нь хүүхдийнхээ тархийг хамгаалж, […]
ОРЦ: Үхрийн мах Гурвалжин будаа Ногоон сонгино Сонгино Лууван Төмс ШИМ ТЭЖЭЭЛ: Гурвалжин будаа биеэс холестерин болон хорт бодисыг гадагшлуулдаг. Гурвалжин будаа төмрийн агууламж өндөртэй учраас цус багадалттай хүмүүст тустай. Мөн уургийн өндөр агууламжтай тул, биднийг хэт их хоол идэхээс сэргийлдэг. Уг будаанд агуулагдах уураг, цардуулын хэмжээ нь төмс болон ердийн цагаан будаа, эрдэнэ шишээс ч илүү, нүүрс ус, төмөрлөг, цайрын агууламж […]
Сайн уу? Та бүхэнд энэ өдрийн мэнд хүргэе? Манайх 2 настай охин, 6 настай хүүтэй юмаа. Хоёулаа ичимхий юм. Яаж ичимхий занг нь засах вэ? Сайн байна уу? Танд энэ өдрийн мэндийг хүргэе. Хүүхэд энэ насанд танин мэдэхүйн процесс явагдаж өөрсдийн дотоод оюун ухаандаа юмсыг дүгнэж эргэцүүлж сэтгэж байдаг. Үүнд тухайн таньж мэдсэн зүйлээ гадагшлуулахад […]
Монголчууд цагаан сардаа бор болон цагаан гэсэн хоёр янзын идээ бэлдэнэ. Бор идээнд: Бүхэл мах, битүү бууз банш, шимийн архи. Цагаан идээнд: Бүх төрлийн цагаан идээ, ул боов, боорцог, айраг ордог байна. Анх Монголын буддын шашны тэргүүн, өндөр гэгээн Занабазар санаачлан ул боовны хэв урлаж хийснээр хэвийн боов үүссэн түүхтэй. Нутаг нутгийн онцлогоор ул боов […]
мэдэгдэл