Эрүүл ахуй

image

Хүүхдэд өгөх болон гэр бүлийн хүнсийг гэрийн нөхцөлд хэрхэн зөв зохистой хадгалах вэ?

  • Хоол хүнсийг сайтар тагласан саванд хадгална.
  • Хэрэв боломжтой бол хүнсийг хуурайгаар хадгална. /хуурай сүү, элсэн чихэр гм/
  • Сүүг хөргөгчинд 1 хоног хадгална. /үйлдвэрийн ариутгалгүй/ Шинэ сүүг тагтай цэвэр саванд тасалгааны хэмд хэдэн цаг хадгалж болно. Сүүг хадгалах хугацаа нь түүнийг анх худалдаж авах үеийн байдал болон тасалгааны хэмээс хамаарна.
  • Бэлтгэсэн хоолыг хүүхдэд 1 цагийн дотор өгч дуусгана.
  • Хоол хүнсийг шавьж, бохир зүйл орохоос сэргийлж сайтар таглаж хадгална.
  • Хуурай сүү, элсэн чихэр, талх, жигнэмэг зэрэг хуурай хүнсийг шингэн, хагас шингэн хүнстэй харьцуулахад урт хугацаанд  хадгалж болно. 
  • Зузаан хальстай шинэ жимс, хүнсний ногоог хэдэн хоног хадгалж болно.
  • Хэрэв хөргөгч байхгүй бол хүүхдийн хоолыг тухай бүрт бэлтгэж хэрэглэнэ. Бэлтгэсэн сүүн тэжээл болон хуурай сүүг шинэ сүүний адил 1 цагийн дотор хэрэглэж дуусгана.
  • Хэрэв хүүхэд түүнийг идэж дуусгаагүй бол том хүүхдэд өгөх, эсвэл өөрөө уух зэргээр ашиглана.
  •  Зарим айл буцалгасан усаа халуун саванд хадгалдаг. Усны хувьд энэ арга аюулгүй юм. Харин сүүг ингэж хадгалах нь аюултай. Бүлээн сүүнд нян үржих аюултай.

Эх сурвалж: Эхчүүдийн хүүхдээ хөхүүлэхийг дэмжихийн учир

X
Нэвтрэх