Хүнсний бүтээгдэхүүн

image

Хүүхдийн хоол дараах шаардлагыг хангасан байх ёстой. Аюулгүй хоол гэдэг нь биологийн бохирдолгүй буюу өвчин үүсгэгч нян агуулаагүй, химийн бохирдол /хортой хүнд металууд, цацраг идэвхт бодис, хортон шавж устгах хор, азот агуулсан нэгдлүүд-нитрит, нитрат, эмийн бодисын үлдэгдэл, хүнсний нэмэлтүүд/-гүй, физикийн бохирдол /шил, чулуу, мод бусад/-гүй хоол хүнсийг хэлнэ. Хүүхдийн хоол аюулгүй байснаар өсөлт хөгжил хэвийн явагдана.

Гэтэл хиам зэрэг дээрх бодис агуулсан хүнс болон хүүхдийн амандаа үмхдэг тоглоомууд хүүхдийн эрүүл мэнд, өсөлт хөгжилд өндөр эрсдэл учруулсаар байна.

profile

Зөвлөх: М.Оюунбилэг /Анагаах ухааны доктор/

X
Нэвтрэх