Хүнсний бүтээгдэхүүн

image

Хүүхэд хэт хөдөлгөөнтэй байх нь өвчин юм. 1973 онд доктор Бенжамин Феинголд хэт хөдөлгөөнтэй гэж оношлогдсон эмгэгтэй хүүхдүүд хүнсний хиймэл өнгө, амт оруулагчтай хоол, салицилат их агуулсан хоол идсэнээс болдог хэмээн үзжээ. Гэхдээ түүний онолыг зарим эрдэмтэд хүлээн зөвшөөрдөггүй байна. Олон нотолгооны үр дүнд хүнсний хиймэл амт, өнгө оруулагчид нөлөөлж байна гэж үзсэн ч салицилатыг агуулдаг олон төрлийн жимс нөлөөлдөггүй гэж үзжээ.

Сүүлийн жилүүдэд Монгол хүүхдүүд ийм эмгэг тусах нь элбэгшиж байгаа бөгөөд энэхүү эмгэгээс сэргийлэхийн тулд омега-3 ихтэй бэлчээрийн монгол малын мах, сүүний хэрэглээг болгож импортын мах, сүүний хэрэглээг багасгах, хиймэл амт, өнгө оруулагчдыг хэрэглэхгүй байх нь зүйтэй юм.

profile

Зөвлөх: М.Оюунбилэг /Анагаах ухааны доктор/

X
Нэвтрэх