Хүнсний бүтээгдэхүүн

100гр хүнсний бүтээгдэхүүний идэх хэсэг дэх кальци, фосфорын хэмжээ

Бодис Хэмжээ (мг) Хүнсний бүтээгдэхүүн
Кальци Маш их (100-с дээш) Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн
Их (51-100)

Зөөхий, өндөг, хошуу будаа, вандуй, шош, ногоон сонгино, шар лууван, загасны түрс,

цагч загас, булуу цагаан загас, хадар загас

Дунд (25-50)

Цөцгийн тос, хөц будаа, II гурилыг талх, байцаа, ногоон вандуй, улаан лууван, хүрэн манжин,

гүйлс, интоор, чавга, усан үзэм, жүрж, зэдгэнэ, гирэм загас, саамх загас, алгана загас, согос загас

Бага (25-с бага)

Мах, махан бүтээгдэхүүн, хүүхдийн будаа, гоймон, дээд гурилын талх, төмс, өргөст хэмх, тарвас,

алим, лийр, улаан лууван

Фосфор Маш их (300-с дээш) Бяслаг, шош, загасны түрс, хошуу будаа, хөц будаа, үхрийн элэг
Их (201-300) Ээдэм, тахианы мах, загас, гурвалжин будаа, шар будаа, вандуй, шоколад
Дунд (101-200) Үхэр, гахайн мах, чанасан хиам, өндөг, эрдэнэшишийн будаа, II гурилын талх
Бага (51-100) Сүү, зөөхий, цагаан будаа, хүүхдийн будаа, гоймон, дээд ба I гурилын талх, төмс, шар лууван
Маш бага (50с бага)

Цөцгийн тос, байцаа, ногоон сонгино, өргөст хэмх, хүрэн манжин, улаан лооль, гүйлс, тарвас, лийр,

чавга, алим, усан үзэм, интоор, зэдгэнэ, улаагана

Эх сурвалж: 2-10 насны хүүхдийн хооллолт, 2014 он

profile

Зөвлөх: М.Оюунбилэг

Анагаах ухааны доктор

X
Нэвтрэх