Өндөгтэй, ногоотой хуурга
2,865

2018 он 03 сар 16

ОРЦ

  • Будаа - 200гр
  • Өндөг - 3ш
  • Лууван - 90гр
  • Эрдэнэ шиш - 20гр
  • Цөцгийн тос - 30гр
  • Өргөст хэмх - 100гр

ШИМ ТЭЖЭЭЛ

Өндөг: Өндөгний химийн найрлага хальсыг эс тооцон дунджаар үзүүлбэл: 73,6% нь ус, 13% нь уураг, 12% нь өөх, 0,60% нь нүүрс ус, 1% нь кальци, фосфор зэрэг эрдэс бодис байдаг.

Өндөгний шар нь  уураг, өөх, нүүрс ус, эрдэс аминдэмээс гадна бас A, B, D, E аминдэм агуулагддаг. Харин цагаан уураг нь нөхөн төлжүүлж, биеийн эсэргүүцлийг сайжруулна. Мэдрэлийн болон уураг тархины эд эсийг лецитин хэмээх зайлшгүй чухал бодисоор хамгийн ихээр хангадаг юм.

Эрдэнэшиш нь нүүрс ус, тос, уураг агуулах бөгөөд кали, фосфор, манган, фолийн хүчил болон пантотены хүчлээр баялаг. Эрдэнэшиш нь эслэг болон фолийн хүчлээр баялаг тул бүдүүн гэдэсний хорт хавдар болон зүрх судасны өвчний эрсдэлийг бууруулах ач тустай.

Зүрхний өвчлөлөөс сэргийлнэ, Нүдний хараа сайжруулна, Хорт хавдраас сэргийлнэ, Яс бэхжүүлнэ, Цусны даралт, сахар тогтворжуулах зэрэг ач тустай.

X
Нэвтрэх